Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушена яребица

Задушена яребица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушена яребица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • пилешко месо - яребица 200 гр.
  • олио - 20 гр.
  • вино - 50 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • моркови - 20 гр.
  • керевиз - 20 гр.
  • пащърнак - 20 гр.
  • чесън - 5 скилидки
  • дафинови листа
  • домати - 30 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребицата се почиства и се пържи в масло. След като се изпържи се сипва 1 чаша вино, добавят се нарязаните лимонови парчета, моркови, керевизът, пащърнакът, чесънът, 1 дафинов лист, малко сок от червените домати. Оставя се да се поизпържи.

След това се долива половин чаша вода или бульон. Съдът за варене се затваря добре с капак или се залепва с тесто.

Къкри на тих огън, като от време на време съдът се разклаща с двете ръце.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от крокети.

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: