Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яребици с арманяк

Яребици с арманяк

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Яребици с арманяк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яребици - 3 - б млади
  • масло - 60 г
  • арманяк - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сметана - 120 мл
  • трюфели - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете 1/3 от маслото с олиото в дълбок съд и запържете почистените яребици. Махнете ги от олиото и ги запечете във фурна за още 20 минути.

Щом са готови, отделете крилцата, бутчетата и гърдите. Начупете костите и ги върнете в тигана с олиото.

Прибавете дробчетата и воденичките на яребичките. Усилете огъня, добавете арманяка и сметаната и гответе няколко минути. Спрете котлона и пасирайте много добре сместа.

Добавете настъргания трюфел и останалото масло. Пасирайте отново и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте яребиците със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: