Начин на приготвяне
Измийте и подсушете хубаво пъдпъдъчето месо.
Смесете всички изброени подправки заедно с 4 лъжици от зехтина и малко от бялото вино.
Намажете с ароматната смес месото. Покрийте и оставете в хладилник за 24 часа.
Извадете и оставете филетата да се отпуснат за кратко.
Загрейте на силен огън останалия зехтин и запечатайте до златисто месото. Ако пръска, сложете капак. Обикновено 1-2 минути са достатъчни за всяка страна.
Изстискайте лимоновия сок и го сипете в тигана. Гответе още около 3 минути и сипете останалото вино. Посолете и гответе 5 минути.
Поднесете дивечовото филе топло с гарнитура по ваш избор.
Пъдпъдъчите филета с бяло вино са много вкусни.