Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдъчи филета с бяло вино

Пъдпъдъчи филета с бяло вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пъдпъдъчи филета с бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пъдпъдъчи филета - 8 - 10 броя (около 250 грама)
  • целина - 1 ч.л. сушена (на кубчета)
  • бяло вино - 40 мл
  • лимони - 1 малък
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 к.л. сух
  • куркума - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • зехтин - 8 с.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • лют пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете хубаво пъдпъдъчето месо.

Смесете всички изброени подправки заедно с 4 лъжици от зехтина и малко от бялото вино.

Намажете с ароматната смес месото. Покрийте и оставете в хладилник за 24 часа.

Извадете и оставете филетата да се отпуснат за кратко.

Загрейте на силен огън останалия зехтин и запечатайте до златисто месото. Ако пръска, сложете капак. Обикновено 1-2 минути са достатъчни за всяка страна.

Изстискайте лимоновия сок и го сипете в тигана. Гответе още около 3 минути и сипете останалото вино. Посолете и гответе 5 минути.

Поднесете дивечовото филе топло с гарнитура по ваш избор.

Пъдпъдъчите филета с бяло вино са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: