Начин на приготвяне
Виното се смесва със захарта и канелата. Печурките се нарязват на филийки и се запържват до златисто в половината от маслото. Вадят се и се отцеждат. Пъдпъдъците се почистват.
Лимонът се изстисква и сокът се смесва със солта и черния пипер. С тази смес се натриват пъдпъдъците отвътре и отвън. Във всеки пъдпъдък се слага по малко от запържените печурки.
Беконът се нарязва на ленти. Всеки пъдпъдък се завива в ленти бекон и всички се нареждат в дълбок съд, в който е разтопено останалото масло.
Лукът се нарязва на шайби и с него се покриват пъдпъдъците. Съдът се слага за 8 минути в загрята на 220 градуса фурна. Изважда се, пъдпъдъците се заливат с бульона и се пекат още 15 минути.
Заливат се с виното, фурната се изключва, но тавата се оставя вътре за 10 минути. Вади се и пъдпъдъците се сервират веднага.