Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яхния»Яхния от пъдпъдъци

Яхния от пъдпъдъци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Яхния от пъдпъдъци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пъдпъдъци - 10 бр.
  • масло - 100 г
  • лук - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 50 г
  • домати - 250 г, пресни или от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За сваряването
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистените и нарязани на половинки пъдпъдъци с голяма тенджера заедно с едро нарязаните лук, моркови и целина.

Правим запръжка от маслото, брашното и наситнената глава лук, прибавяме червения пипер и обелените и нарязани на дребно домати, заливаме с част от бульона, в който сме варили птиците.

Прибавяме месото и оставяме всичко да ври за 10-15 минути. Овкусяваме със сол и ситно нарязания магданоз.

Сервираме топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: