Яхния с яребици

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Яхния с яребици1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • яребици - 3 - 4 бр.
  • сайдер - 300 мл / ябълково вино/
  • гъби - 230 г печурки
  • брашно - 25 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яребиците в дълбок съд и ги залейте със сайдера. Оставете ги на хладно за 24 часа, за да се мариноват.

Извадете яребиците, отцедете ги и добре ги подсушете. Оваляйте птиците в брашно и ги запържете за две - три минути в силно загрят зехтин. Добавете зеленчуците и подправки на вкус и разбъркайте.

Когато лукът поомекне, изсипете и сайера, захлупете и намалете силата на огъня. Задушавайте на слаб огън, докато месото на яребиците не започне да се отделя от кокалите.

Може да ги поднесете с гарнитура по избор или традиционната ирландска гарнитура от червено зеле сварено с ябълки.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: