Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с цитрусова марината

Печено пиле с цитрусова марината

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Печено пиле с цитрусова марината
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
125 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
185 мин.
Порции
5
"Печено пиле с цитрусова марината - вкус, който искаме да опитаме"

Необходими продукти

  • пиле - 1 брой
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • грейпфрут - 1 брой
  • портокали - 1 брой
  • лимони - 1 брой
  • сироп от агаве - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бял оцет - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме цялото пиле, почистваме го и го нарязваме на порции.

За цитрусовата марината приготвяме дълбок съд в който изсипваме изцедения сок от грейпфрут, портокал и лимон.

Добавяме сиропа от агаве, зехтина, белия оцет и разбъркваме добре.

Накрая прибавяме всички подправки и бъркаме, докато се получи гладка и хомогенна смес.

С помощта на четка намазваме добре пилешкото с маринатата, слагаме го в дълбок съд, заливаме го с останалата част от маринатата, покриваме го със фолио и го оставяме в хладилника за 2 часа.

Маринованото пиле слагаме в тавичка и печем на 185 градуса за около 1 час.

Печеното пиле с цитрусова марината сервираме, докато е още топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: