Начин на приготвяне
Измиваме цялото пиле, почистваме го и го нарязваме на порции.
За цитрусовата марината приготвяме дълбок съд в който изсипваме изцедения сок от грейпфрут, портокал и лимон.
Добавяме сиропа от агаве, зехтина, белия оцет и разбъркваме добре.
Накрая прибавяме всички подправки и бъркаме, докато се получи гладка и хомогенна смес.
С помощта на четка намазваме добре пилешкото с маринатата, слагаме го в дълбок съд, заливаме го с останалата част от маринатата, покриваме го със фолио и го оставяме в хладилника за 2 часа.
Маринованото пиле слагаме в тавичка и печем на 185 градуса за около 1 час.
Печеното пиле с цитрусова марината сервираме, докато е още топло.