Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Мезета»Пържени патешки филенца в цитрусова марината

Пържени патешки филенца в цитрусова марината

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пържени патешки филенца в цитрусова марината
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Цитрусовата марината прави тези патешки филенца просто неустоими"

Необходими продукти

  • патешко бонфиле - 500 г
  • портокали - 1 бр. сока и част от кората
  • соев сос - 3 с.л.
  • розмарин - 2 клонки /пресен или сушен/
  • чесън - 1 щипка на прах
  • сол - едра люспеста
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • зехтин - 1 к.ч. + 2 - 3 с.л. за печенето
  • сол - едра люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите маринатата за патешкото, смесете портокаловия сок и кора със соевия сос, зехтина, розмарина, чесъна и черния пипер.

Почистете патешките филенца от ципи, жилки и мазно, измийте и отцедете върху кухненска хартия.

Поставете ги в маринатата, завийте с фолио и оставете да престоят за вечерта.

Готовото патешко отновно наредете върху хартия. Запечете на силен котлона, намазнен. Трябва да придобият златист загар от двете страни.

Поднесете пърженото патешко, поръсени със сол и с малко зехтин. Биха могли да бъдат чудесно мезе за вино.

Пържените патешки филенца в цитрусова марината могат да се превърнат в основно, ако добавите към тях зеленчуци, салата или сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: