Начин на приготвяне
За да приготвите маринатата за патешкото, смесете портокаловия сок и кора със соевия сос, зехтина, розмарина, чесъна и черния пипер.
Почистете патешките филенца от ципи, жилки и мазно, измийте и отцедете върху кухненска хартия.
Поставете ги в маринатата, завийте с фолио и оставете да престоят за вечерта.
Готовото патешко отновно наредете върху хартия. Запечете на силен котлона, намазнен. Трябва да придобият златист загар от двете страни.
Поднесете пърженото патешко, поръсени със сол и с малко зехтин. Биха могли да бъдат чудесно мезе за вино.
Пържените патешки филенца в цитрусова марината могат да се превърнат в основно, ако добавите към тях зеленчуци, салата или сос.