Свински котлет с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Свински котлет с гъбен сос1 / 2
24/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - котлети 4 бр.
  • гъби - печурки 400 гр.
  • лук - стар 1/2 глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 500 мл.
  • масло - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.

Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, слага се ситно нарязания лук да се пържи, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.

Сосът ври до получаване на желаната гъстота.

При сервиране котлетът се залива със още топлия сос.

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
По кисело и гадно нещо не бях правила. И сигурно имате предвид 50 мл вино а не 500мл .....
03.09.2015 19:50
1