Начин на приготвяне
Оставете месото да се отпусне на стайна температура за 30-тина минути.
Натрийте скалопините с черен пипер и след това ги оваляйте в брашно.
Гъбите измийте и подсушете, също ги оваляйте в брашно с черен пипер.
Загрейте маслото със зехтина и запечатайте за кратко свинските филенца и от двете страни.
Прибавете гъбите да се запържат за кратко и сипете лимоновия сок и виното. Овксуете със сол и пипер. Гответе още 15-тина минути, като намалите огъня.
Когато сосът намали своя обем, сипете водата и добавете нарязания чесън. Гответе още около 5 минути.
Свалете от огъня, поръсете пържолите с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Свинските скалпопини в гъбен сос са много вкусни.