Свински врат с гъбен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Свински врат с гъбен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
82 мин.
Порции
4
"Гъбеното сосче страхотно допринася за вкуса на тези свински пържолки"

Необходими продукти

  • бира - 400 мл
  • печурки - 200 грама
  • свински врат - 4 - 5 пържоли
  • масло - 20 грама
  • лук - 1 средна глава
  • олио - 3 с.л. + още за намазваме на пържолите
  • кимион - 4 щ. + цели зрънца на вкус
  • целина - 1 ч.л. (на прах)
  • черен пипер - 4 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте свинските пържоли с черен пипер, олио, малко сол и кимион. Сложете ги в тава за печене и покрийте с фолио. Приберете в хладилник да се мариноват за няколко часа.

Извадете и ги залейте с леко затоплена бира - около 300 мл. Оставете да се отпуснат на стайна температура, посолете и ги сложете да се пекат до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно пригответе гъбения сос. Обелете и нарежете гъбите.

Лука наситнете и го запържете в сгорещеното олио с маслото. Прибавете гъбите и посолете, гответе до омекването им.

Сипете останалата бира и бъркайте до изпаряване на алкохола. Ако искате сосът да е по-течен, сипете малко вода.

Залейте със соса пържолите, а гъбките сложете отстрани. Поднесете топли.

Свинският врат с гъбен сос е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: