Начин на приготвяне
Натрийте свинските пържоли с черен пипер, олио, малко сол и кимион. Сложете ги в тава за печене и покрийте с фолио. Приберете в хладилник да се мариноват за няколко часа.
Извадете и ги залейте с леко затоплена бира - около 300 мл. Оставете да се отпуснат на стайна температура, посолете и ги сложете да се пекат до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Междувременно пригответе гъбения сос. Обелете и нарежете гъбите.
Лука наситнете и го запържете в сгорещеното олио с маслото. Прибавете гъбите и посолете, гответе до омекването им.
Сипете останалата бира и бъркайте до изпаряване на алкохола. Ако искате сосът да е по-течен, сипете малко вода.
Залейте със соса пържолите, а гъбките сложете отстрани. Поднесете топли.
Свинският врат с гъбен сос е много вкусен.