Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински медальони с гъбен сос

Свински медальони с гъбен сос

Свински медальони с гъбен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Изискано, вкусно, ароматно ястие от свински медальони с гъбен сос - не чакайте специален повод, създайте го"

Необходими продукти

  • свинско бон филе - 400 - 500 г
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • готварска сметана - 300 мл
  • ром - 1 капачка
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското бон филе на медальони. Посолете и поръсете с черен пипер.

В тиган разтопете кравето масло заедно със зехтина. Запечатайте свинските медальони от двете страни. Извадете и заделете. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

Изпържете ги в същата мазнина. Добавете праза, нарязан на колелца. Изчакайте леко да омекне и налейте рома.

След няколко минути сложете месото, сметаната, солта и черния пипер. Намалете колона и варете до готовност на месото.

Оставете свинското с гъбен сос леко да се охлади и сервирайте в подходящи чинии.

Свинските медальони с гъбен сос са страхотно ястие за всеки специален повод и не само!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: