Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински скалпопини в гъбен сос

Свински скалпопини в гъбен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Свински скалпопини в гъбен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Дори съседите ще дойдат у дома, само трябва да усетят аромата на тези свински скалпопини в гъбен сос"

Необходими продукти

  • бяло вино - 140 мл
  • свинско месо - 350 грама скалопини (дебели около 5 мм)
  • чесън - 2 скилидки
  • кладница - 60 грама (или друг вид по ваше предпочитание)
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 20 грама
  • зехтин - 30 мл
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • вода - 30 - 40 мл топла
  • магданоз - 2 с.л. (наситнен)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете месото да се отпусне на стайна температура за 30-тина минути.

Натрийте скалопините с черен пипер и след това ги оваляйте в брашно.

Гъбите измийте и подсушете, също ги оваляйте в брашно с черен пипер.

Загрейте маслото със зехтина и запечатайте за кратко свинските филенца и от двете страни.

Прибавете гъбите да се запържат за кратко и сипете лимоновия сок и виното. Овксуете със сол и пипер. Гответе още 15-тина минути, като намалите огъня.

Когато сосът намали своя обем, сипете водата и добавете нарязания чесън. Гответе още около 5 минути.

Свалете от огъня, поръсете пържолите с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Свинските скалпопини в гъбен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: