Начин на приготвяне
Ребрата се разделят и прехвърлят в плик за печене. Поливат се със соевия сос, черния пипер и червения пипер. Пликът се раздрусва, за да се разпределят подправките равномерно. Пликът със свинските ребра се прибира на хладно за 2 часа или за цяла нощ.
След като ребрата са се мариновали, се добавят в плика за печене обелените и нарязани на едро картофи, водата, бирата, олиото и целите необелени скилидки чесън.
Пликът се завързва и прехвърля в тавичка. Надупчва се отгоре на няколко места с клечка за зъби и се слага в предварително загрята на 200°C фурна за около 40 минути на средна решетка.
Печените свински ребра се гарнират със задушените картофи и с маринована печена люта чушка.
Добър апетит!
Коментари
Поздрави!