Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребра, печени в плик

Мариновани ребра, печени в плик

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Мариновани ребра, печени в плик
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Всичко, което ви е нужно, е да купите ребърца и да ги мариновате по тази лесна рецепта. После хвърлете вилиците и давайте с ръце"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • марината
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сос от нар - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра на парчета.

В купа смесете всички съставки за маринатата без виното и разбъркайте.

Ако не разполагате със сос от нар, сложете 2 лъжици мед.

Намажете ребрата с тази смес и ги сложете в хладилник за 2-3 часа, да се мариноват.

След това ги наредете в плик за печене.

Добавете в плика виното, няколко скилидки чесън и ако е останала - от маринатата.

Вържете плика и го набодете с игла на няколко места, след което сложете свинското в плик да се пече в загрята на 180 °C фурна за час и половина.

Изключително вкусни мариновани ребра, печени в плик, които поднесете със задушени картофи, свежа сезонна салата и чаша хубаво вино!

Бон Апети с моите мариновани ребра, печени в плик!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: