Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи и тиквички в плик

Свински ребра с картофи и тиквички в плик

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Свински ребра с картофи и тиквички в плик
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Крехко и много вкусно приготвено свинско месо със зеленчуци в плик Вижте как да си го приготвите"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 грама
  • тиквички - 2 броя
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 броя
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 30 грама
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сух чесън
  • джожден - пресен
  • лют пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на части свинските ребра и ги натрийте със сол и черен пипер.

Зеленчуците също нарежете и ги смесете в купа. Овкусете ги с подправките и ги намазнете с олио.

Сложете плика за печене в тава. Пъхнете вътре зеленчуците и месото.

Добавете вътре нарязаното масло и върнете плика. Боднете го с игла на няколко места.

Включете фурната на 200 градуса и печете свинското със зеленчуците до готовност - около час.

Поднесете печените ребра със салата по избор.

Свинските ребра с картофи и тиквички в плик са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: