Ezine.bg»Рецепти»Риба»Сьомга котлет с вкусна марината

Сьомга котлет с вкусна марината

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
46182130391
Сьомга котлет с вкусна марината
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 3
23/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг котлети
  • лимони - 1 - 2 бр., нарязани на шайбички
  • за маринатата
  • лимонов сок - 7 с.л.
  • мед - 3 ч.л.
  • бяло вино - 5 с.л.
  • зехтин - 5 с.л. или масло от гроздови семки
  • чесън - 5 - 6 скилидки пресовани
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете съставките за маринатата. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. Ако медът е захаросан, го сложете на водна баня, за да се втечни. Така по-лесно ще постигнете хомогенна смес за маринатата.

Вместо зехтин бихте могли да използвате масло от гроздови семена или косово масло. По-подходящи са за последващата топлинна обработка и имат много полезни качества за организма.

В купа или тавичка подредете котлетите сьомга и ги залейте с маринатата. Оставете да се овкуси 2-4 часа в хладилник.

Когато дойде време да печете във фурната, предварително я загрейте на 180 градуса.

Вземете голяма тава и фолиото за печене. Всяко парче от котлетите сложете във фолио и ги подредете в тавата. Полейте отгоре всяко парче котлет с маринатата, която е останала в съда, в който са били накиснати.

Отгоре върху всеки котлет сложете шайбичка лимон. Завийте отгоре фолиото на всяко парче поотделно. Сложете сьогмата да се пече за 20 минути.

След това извадете тавата от фурната и развийте фолиото на всяко парче печена риба, така че да може да се запече леко отгоре. Не изваждайте котлетите от фолиото, а само отворете отгоре.

Върнете тавата във фурната и оставете още 10 минутки да се пекат котлетите сьомга. Когато са готови извадете тавата от фурната и махнете фолиото от всеки котлет.

Сервирайте котлетите сьомга топли и с чаша бяло вино.

Сьомга котлетите с вкусна марината са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: