Начин на приготвяне
Тази марината за риба е чудесна комбинация за сьомгова риба, като хубавото в нея е, че се превръща в чудесен сос за обливане на печени котлети.
В стъклена купичка смесваме 1/2 от рибния бульон, меда, оцета от шери, бялото вино и лимонената кора.
Разбъркваме добре, до хомогенност, като постепенно прибавяме накрая и зехтина.
Заливаме рибните котлети, покриваме ги със стреч фолио и поставяме в хладилник за 2 часа.
След като извадим рибата за термичната ѝ обработка, прибавяме маслото, останалата част от рибния бульон, лимонов сок и каперси.
Оставяме сосът да се редуцира при непрекъснато бъркане. Накрая прибавяме нарязания на ситно пресен магданоз.