Начин на приготвяне
Почистете щуката от люспите, като внимавате да не пробиете кожата.
Отстранете главата и събуйте като чорап кожата от месото, като си помагате с нож, където е необходимо, като така пречупите гръбнака, че опашната перка да остане с кожата.
Почистете освободената риба от вътрешностите, измийте я и я обезкостете.
Добавете към месото предварително накиснатите в млякото филии, нарязаните глави лук и половината скилидки от чесъна и смелете в месомелачка.
Посолете и още веднъж прекарайте през месомелачката.
Разбъркайте хубаво сместа с яйцата и разтопеното масло.
Напълнете кожата с получената кайма и я поставете в съд за готвене на пара или върху решетка в голям съд.
Полейте щуката с бульона, който сте приготвили от главата, обелките от лука, сол и черен пипер и оставете да се вари на тих огън, като бульонът трябва да ври леко.
Оставете рибата да се охлади в бульона, след което внимателно я преместете върху голямо плато, където сте наредили зелена салата.
Оформете риба, като добавите главата към нарязаната на шайби щука, между които сте сложили резени от лимона.
Наредете пълнената щука
Отделно поднесете в купичка стрит чесън с оцет.