Печен заек по руски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Печен заек по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • вода - 500 мл
  • оцет - 200 мл
  • бекон - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата и оцета и заливаме с тях заека, който сме нарязали на порционни парчета. Оставяме месото да се кисне в маринатата поне 6-8 часа.

Отцеждаме маринования заек. Отстраняваме всички ципи, с които месото е покрито. С остър нож правим прорези в порциите заешко месо и го шпиковаме с тънко нарязания бекон.

Овкусяваме месото с черен пипер и сол и го намазваме обилно с масло. Печем заека в силно загрята фурна(около 200 градуса) до готовност.

Разбиваме киселото мляко и заливаме заешкото месо. Връщаме ястието във фурната и допичаме. Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: