Заек по мераклийски

Заек по мераклийски1 / 2
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"С мерак приготвен, с апетит изяден - това накратко е рецептата за този вкусен заек"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • пушени гърди - 60 г без кост
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • арпаджик - 15 - 20 главички
  • сини сливи - 10 - 12 бр. сухи
  • стафиди - 50 г
  • коняк - 50 мл
  • червено вино - 150 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костилките на сливите, смесете ги със стафидите, залейте ги с коняк и ги оставете да престоят 3-4 часа, като ги разбърквате от време на време.

Нарежете заека на парчета, натрийте ги със сол и черен пипер и заедно с оформените на кубчета пушени гърди ги изпържете в сгорещеното олио, докато се зачервят от всички страни.

Извадете ги и в същата мазнина изпържете ситно нарязания лук до прозрачност, след което върнете месото и прибавете бланшираните и обелени главички арпаджик, сини сливи, стафидите и горчицата.

Похлупете съда и задушавайте ястието на тих огън около 50 мин., като малко преди да го свалите от огъня, налейте виното и поръсете с черен пипер задушения заек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: