Начин на приготвяне
Предварително начукайте леко свинските котлети с помощта на дървено чукче. Овкусете ги с подправките.
Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган и запечатайте котлетите от двете страни.
Подредете ги в тавичка.
Обелете картофите и ги нарежете на едро.
В тигана, в който сте запържили котлетите, сложете нарязаните гъби и картофи.
Когато гъбите омекнат, овкусете със сол и черен пипер.
Изсипете сместа при свинските пържоли. Налейте бялото вино и добавете малко вода, толкова че течността да покрие картофите.
Покрийте тавата с фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около час.
Ако искате по-препечено ястие от картофи със свинско, в края на печенето махнете фолиото и допечете до крехка коричка.
Свинските котлети с гъби и картофи стават много крехки и вкусни!
Добър апетит!