Начин на приготвяне
Нарежете гъбите и лука на тънки резени. Загрейте олиото в дълбок тиган.
Запържете пържолите за по 3-4 минути от всяка страна. Извадете пържолите и добавете лука и гъбите.
Запържете зеленчуците около 10 минути и махнете от тигана. Ако вече не е останала мазнина, добавете малко олио.
Прибавете ориза и го запържете за няколко минути, като от време на време разбърквате. Сипете в тигана бульона и готварската сметана.
В случай, че използвате готово кубче бульон, вижте как е на сол. Оставете да заври и намалете котлона, след което гответе около 15 минути.
Сипете запържения ориз в тава, отгоре наредете гъбите и лука, подредете пържолите.
Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
Свинските котлети с ориз и гъби са готови.