Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с горчица

Свински котлети с горчица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Свински котлети с горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
"Остър нож и мерак - това са основните съставки за сочен и вкусен котлет"

Необходими продукти

  • свински котлети - 1.5 кг
  • хляб - 2 филийки
  • горчица - 5 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме всеки котлет внимателно с остър нож, така че да получим джобчета за пълнене.

В купа разбъркваме натрошения хляб с 5 с.л. гореща вода, горчицата, черен пипер, сол и магданоза.

С получената смес пълним джобчетата, притискаме ги и ги защипваме с клечки за зъби.

Поръсваме котлетите с черен пипер и сол, намазваме ги с олиото, редим ги в тава и ги заливаме с виното.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: