Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди с картофи и гъби

Свински гърди с картофи и гъби

Свински гърди с картофи и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"От време на време трябва да се хапва и месце, а ние имаме супер предложение - свински гърди с чудна гарнитура от картофи и гъби"

Необходими продукти

  • свински гърди - 300 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
  • риган
  • тъмна бира - 1 к.ч.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и гъбите. Нарежете ги на парчета в тавичка за печене. Посолете и разбъркайте. Поставете парчета от свинските гърди отгоре.

Поръсете със сол, черен пипер и подправките. Налейте бирата и зехтина. Затворете плътно тавата с алуминиево фолио.

Поставете в студена фурна на 250 градуса за 10 минути. Намалете след това на 180 градуса и печете за около 1.5 часа. Махнете фолиото и запечете до златисто.

Оставете да се охлади и сервирайте.

Свинските гърди с картофи и гъби са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: