Пържени свински гърди

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Пържени свински гърди
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Пържени свински гърди - усмихнаха ли ви вече?"

Необходими продукти

  • свински гърди - 700 г, без кост
  • бяло вино - 50 мл
  • пушен червен пипер
  • лук - 5 г, сушен
  • бял пипер
  • кимион
  • сол
  • соев сос - 1 с.л., тъмен
  • чесън - на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и натриваме свинските гърдички със сухите подправки. После ги нареждаме в подходящ съд и ги заливаме с бялото вино и соевия сос.

Поръсваме свинските гърди със сушения лук и покриваме с фолио.

Така стоят на хладно в маринатата за няколко часа.

После пържим в тиган с олио, на средно слаб огън.

Поднасяме пържените свински гърди, с гарнитура от пържени картофки и сос барбекю. Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: