Начин на приготвяне
Измийте месото и го смелете на кайма. Добавете яйцето, лука, магданоза, чесъна (нарязани на дребно), подправките, содата и накисната филийка хляб.
Омесете с ръце и оставете в хладилника за един час. Извадете и оформете топки. Сплескайте от двете страни. Изпържете свинските кюфтета в тиган с мазнина до златисто. Извадете и заделете.
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Извадете и отцедете. Сложете ги в купа и добавете кравето масло, солта, индийското орехче и млякото. Намачкайте с преса за картофи, за да получите пухкаво картофено пюре.
Подредете в подходяща чиния и сервирайте пържените свински кюфтета.