Пържени свински карета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
21/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Интересно предложение за хапване, от което още днес ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • доматено пюре - 2 с.л. гъсто
  • лук - 1/3 глава
  • бекон - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафиле нарязваме на 4 парчета по 50 г и ги начукваме добре. Посоляваме, посипваме с черен пипер и ги оставяме да се овкусят около 20 минути.

През това време приготвяме плънката от нарязания на ситно лук, бекона, нарязан на жулиени, пюрето и яйцето. С нея пълним каретата и ги панираме в брашно и яйце. След това ги пържим в тиган от двете страни до златисто.

Най–добрата гарнитура за това ястие са картофи соте, но може да се предложи и със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: