Панирани свински карета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Панирани свински карета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Малко лимонов сок ще направи тези свински каренца още по-вкусни"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг контрафиле
  • брашно - 30 г
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от жилките и го нарежете на парчета с дебелина около 0.5 сантиметра. Начукайте каретата с дървено чукче и ги поръсете със сол и черен пипер.

Оваляйте каретата последователно в брашно, после в разбитите яйца и изпържете в загрятото олио и от двете страни. Поднесете панираните карета с гарнитура по желани и свежи лимонови резени.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: