Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Пържени свински шницели

Пържени свински шницели

Пържени свински шницели
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"От нас основното, от вас гарнитурата за тези невероятни свински шницели"

Необходими продукти

  • свинска кайма - 300 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • галета - 7 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - връзка
  • кориандър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа и добавете лука, нарязан на дребно, магданоза, яйцето, кориандъра, черния пипер и от галетата с равни супени лъжици.

Омесете добре, докато стане на парцали. Оформете от нея два големи шницела или три по-малки. Оваляйте ги в брашното и ги поставете върху дъска.

Разбийте другото яйце в чиния. Смесете останалото брашно с галетата.

Брашнените свински шницели потопете в яйцето, а след това оваляйте от двете страни в смесеното брашно с галета.

Изпържете шницелите с галета в горещо олио на среден котлон до готовност. Извадете върху кухненска хартия и сервирайте.

Рецептата за пържени свински шницели е изпълнена!

Всякакви редени салати са подходяща гарнитура за тези пържени шницели.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: