Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете лука, нарязан на дребно, магданоза, яйцето, кориандъра, черния пипер и от галетата с равни супени лъжици.
Омесете добре, докато стане на парцали. Оформете от нея два големи шницела или три по-малки. Оваляйте ги в брашното и ги поставете върху дъска.
Разбийте другото яйце в чиния. Смесете останалото брашно с галетата.
Брашнените свински шницели потопете в яйцето, а след това оваляйте от двете страни в смесеното брашно с галета.
Изпържете шницелите с галета в горещо олио на среден котлон до готовност. Извадете върху кухненска хартия и сервирайте.
Рецептата за пържени свински шницели е изпълнена!
Всякакви редени салати са подходяща гарнитура за тези пържени шницели.