Начин на приготвяне
Предварително накиснете боба в студена вода и го оставете така да престои една вечер.
На сутринта излейте водата и го изплакнете добре.
Месото нарязваме на порции. Овалваме го в брашно и го запечатваме (запържваме по две минути на страна) в сгорещено олио.
Слагаме боба в дълбока тенджера, доливаме вода, колкото да го покрие с един пръст отгоре. Загряваме водата и оставяме да кипне.
Щом това стане, изливаме водата, наливаме нова студена и отново слагаме да кипне.
Когато заври, отново изливане водата и наливаме нова, този път около половин литър. Отново оставяме да кипне.
В това време нарязваме на ситно лука.
Добавяме го към боба. Оставяме да поври на бавен огън около половин час.
След това добавяме доматеното пюре, червения пипер и джоджена. Разбъркваме на често.
Щом боба вече е поуврял (в зависимост от сорта - между половин и един час), връщаме при него свинските гърди и подправяме със сол на вкус.
Оставяме месото и боба да поврат заедно 20 минути и изключваме котлона.
Свинските гърди с боб поднасяме с поръсен пресен магданоз.