Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Свински гърди с ориз и гъби

Свински гърди с ориз и гъби

Свински гърди с ориз и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Свинските гърди с ориз и гъби са си ястие за ценители"

Необходими продукти

  • свински гърди - 300 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • зеленчуци - микс, замразени
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински гърди с ориз и гъби - пъстро и ароматно ястие.

В тиган сложете 2 с.л. олио и изпържете свинските гърди до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина сложете лука, нарязан на дребно.

Изчакайте да омекне и добавете гъбите, нарязани на филийки. Изчакайте 5 минути и сложете замразените зеленчуци. Изчакайте да се изпари водата и омекнат. Добавете ориза, бульона и подправките. Щом заври, махнете от котлона и прехвърлете в тавичка.

Подредете месото отгоре. Печете ориза с месо и зеленчуци в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Много вкусен ориз на фурна става.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: