Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Бамя със свински джолан и картофи

Бамя със свински джолан и картофи

Бамя със свински джолан и картофи
Снимка: Потребител#183160
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Какво ще кажете за тази вкусна янийка с бамя, картофки и свинско?"

Необходими Продукти

  • бамя - 400 грама (замразена)
  • картофи - 600 грама
  • моркови - 2 броя
  • свински джолан - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • вино - 1/2 ч.ч. червено или бяло
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • манатарки - 200 грама сушени
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 10 стръкчета
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете джолана на парчета със средна големина.

Запържете ги в загрятата мазнина за 5-6 минути, овкусете със сол и черен пипер.

Обелете зеленчуците и ги почистете, след което ги нарежете - картофите и лука на по-едри парчета, морковите на колелца, а чесъна и магданоза наситнете. Добавете ги към джолана.

Овкусете с подправките - сол, черен и червен пипер, дафинов лист и кимион.

Налейте виното и задушавайте яхнията на слаб огън около 40 минути.

Добавете и бамята, но 20-тина минути след всички други зеленчуци.

Бамята със свински джолан и картофи е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: