Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Свински пържоли със зеленчуци в гювеч
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Свински пържоли със зеленчуци в гювеч, с които ви гарантираме, че апетитът ще е страхотен"

Необходими продукти

  • гъби - 400 грама
  • лук - 4 глави
  • свински пържоли - 1.5 кг
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • бейби моркови - 300 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • брашно
  • бахар
  • масло
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете пържолите, след което ги оваляйте в брашно.

Загрейте олио и запечатайте свинските пържоли и от двете страни. Извадете ги в чиния.

В същата мазнина задушете нарязаните лук, гъби и моркови. Когато се задушат добавете подправките, чесъна и доматеното пюре. Разбъркайте и след малко свалете от огъня.

Намазнете с масло дъното и стените на гювеч.

Сипете половината от задушените зеленчуци, наредете отгоре пържолите. Сипете останалите зеленчуци и налейте 100 мл топла вода.

Похлупете и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 30 минути. След това намалете градусите на 160 и продължете печенето за 3 часа.

Свинските пържоли със зеленчуци в гювеч са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: