Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински и пилешки пържоли в гювеч

Свински и пилешки пържоли в гювеч

Свински и пилешки пържоли в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Свинските и пилешките пържоли се поръсват с малко сол.

В купа се смесват горчицата, соевият сос, чесънът на прах, черният пипер и сушеният риган. Разбъркват се до еднородна смес.

С получената марината се намазва всяка пържола, след което се нарежда в намазнен гювеч.

Между месото се разпределят нарязаните лук и гъби. Накрая наредените пържоли се поливат с малко олио, а в гювеча се налива бяло вино.

Съдът се похлупва и поставя в студена фурна. Пържолите се пекат през първият половин час на 220 градуса, след което печенето продължава още час и половина на 160 градуса.

Малко преди да са готови свинските и пилешките пържоли в гювеч, капакът на гювеча се маха, за да получи ястието хубав загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: