Начин на приготвяне
Лукът и гъбите се почистват и нарязват на филийки.
Свинските и пилешките пържоли се поръсват с малко сол.
В купа се смесват горчицата, соевият сос, чесънът на прах, черният пипер и сушеният риган. Разбъркват се до еднородна смес.
С получената марината се намазва всяка пържола, след което се нарежда в намазнен гювеч.
Между месото се разпределят нарязаните лук и гъби. Накрая наредените пържоли се поливат с малко олио, а в гювеча се налива бяло вино.
Съдът се похлупва и поставя в студена фурна. Пържолите се пекат през първият половин час на 220 градуса, след което печенето продължава още час и половина на 160 градуса.
Малко преди да са готови свинските и пилешките пържоли в гювеч, капакът на гювеча се маха, за да получи ястието хубав загар.