Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки пържоли в гювеч

Пилешки пържоли в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пилешки пържоли в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 5с Видео
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Гювеч, мерак и топено сирене - трите основни съставки на перфектното пилешко, приготвено по нашенски"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бутчета
  • гъби - 400 г
  • топено сирене - 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • За маринатата на месото
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • куркума - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината за пилешко месо от 3 счукани скилидки чесън, зехтин, кисело мляко, сокът на един лимон, малко куркума, лют червен пипер за пикантност, черен пипер, кимион и кориандър.

Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват. Пилешките пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка една се намазва с маринатата.

Слагат се в купа с капак, ако е останала от маринатата, се поливат с нея, и се оставят да се овкусят на хладно (в хладилника) за около 2-3 часа.

Дъното на гювеча се намазва с олио, слага се един ред от пържолите, отгоре ред гъби (предварително почистени и нарязани на филийки), ред топено сирене.

След това отново пържоли, гъби и топено сирене. За цвят и разкош може да се сложат цели чери доматчета, но това не е задължително.

Гювечът се поставя във фурната и пържолите се пекат отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 190 градуса за около 75 минути

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: