Начин на приготвяне
Вземете разполовените пилешки гърди - общо 4-6 броя и ги прорежете по средата така, че да станат 2 пъти по-големи, след като ги разтворите. Хубаво ги натъркайте с подправки и леко ги начукайте под найлон, за да не се разкъсат.
Сложете в едната страна на всяка пилешка пържола филийки топено сирене и прегънете отново, като леко притиснете. Получават се джобове, които по желание може да зашиете леко или да оставите така.
Загрейте 1-2 с.л. масло в тенджера и запържете 1 пълна с.л. брашно. При непрекъснато бъркане разредете с топлото прясно мляко и течната сметана. По желание може да застроите соса с 1-2 яйца.
Залейте подредените пилешки пържоли в тава с получения сос. Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност на месото.
Може да печете първо под фолио и накрая да го премахнете. Поднесете пилешките пържоли със сметана с малко скълцан пресен магданоз.