Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гърди с прясно зеле в глинен гювеч

Свински гърди с прясно зеле в глинен гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свински гърди с прясно зеле в глинен гювеч
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Още утре ще си приготвим това ястие със свинско и зеленце"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 200 г консерва
  • зеле - 1 кг
  • зехтин - 80 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • бахар - 3 бр. зърна
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
  • риган - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го запържете в дълбок тиган със зехтин.

Смесете доматите, подправките. доматеното пюре и захарта в голяма купа.

Нарежете зелето и половината сложете в глинен гювеч.

Отгоре добавете месото с мазнината от запържването и изсипете останалото зеле и подправките.

Залейте вкусния гювеч със зехтин и го разбъркайте.

Сипете бульона, затворете го с капак и го сложете да се пече на 180 °C за около 90 минути.

Махнете капака и го печете още 30 минути.

Свинските гърди с прясно зеле в глинен гювеч са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: