Начин на приготвяне
Тези вкусни ребърца ще се харесат на всеки един любител на мръвките.
Първо трябва да смесите всички посочени съставки за маринатата в подходяща купа.
Разбъркайте добре и намажете старателно свинските ребра. Покрийте тавата със стреч фолио и приберете в хладилника.
Най-добре е да ги оставите за 1-2 дни - така ще попият много по-добре ароматите. Останалата марината също дръже покрита в хладилника.
Извадете овкусените ребра и оставете да се отпуснат 30-тина минути на стайна температура. Намажете ги с останалата марината и ги посолете.
Сложете върху тавата два листа алуминиево фолио и сложете в студена фурна.
Загрейте на 160 градуса с вентилатор или на 180 градуса без. Печете 60-70 минути и извадете.
Поднесете със свежа зеленчукова салата и хляб.
Свинските ребърца в ябълкова марината са много вкусни.