Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца в ябълкова марината

Свински ребърца в ябълкова марината

ЗориЗори
Новак
1695415k286
Свински ребърца в ябълкова марината
Снимка: Зори
1 / 2
15/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"В тази марината за свински ребърца ябълковият сос е съставката, която допринася за нежния кисело-сладък вкус и нежен аромат"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 килограм
  • за марината
  • чесън - 3 скилидки, пресован
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • захар - 1 лъжица
  • зехтин - 4 с.лъжици
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чили - 1/2 к.л. на прах
  • розмарин - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер - 1/2 к.л., смлян
  • морска сол - 1/2 к.л., смляна
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни ребърца ще се харесат на всеки един любител на мръвките.

Първо трябва да смесите всички посочени съставки за маринатата в подходяща купа.

Разбъркайте добре и намажете старателно свинските ребра. Покрийте тавата със стреч фолио и приберете в хладилника.

Най-добре е да ги оставите за 1-2 дни - така ще попият много по-добре ароматите. Останалата марината също дръже покрита в хладилника.

Извадете овкусените ребра и оставете да се отпуснат 30-тина минути на стайна температура. Намажете ги с останалата марината и ги посолете.

Сложете върху тавата два листа алуминиево фолио и сложете в студена фурна.

Загрейте на 160 градуса с вентилатор или на 180 градуса без. Печете 60-70 минути и извадете.

Поднесете със свежа зеленчукова салата и хляб.

Свинските ребърца в ябълкова марината са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: