Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки и сочни свински ребърца

Крехки и сочни свински ребърца

Крехки и сочни свински ребърца
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"И минута повече не можем да чакаме за тези свински ребърца"

Необходими продукти

  • бяло вино - 50 мл
  • свински ребра - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 50 г
  • черен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребърца поотделно и ги сложете в тава.

Смесете в купа черния пипер, соевия сос, виното и водата. Добавете меда и разбъркайте. Мжое да добавите и чесън, ако желаете.

Мариновайте ребърцата, заливайки ги със сместа.

Печете ребрата на грил или фурна на 200 градуса до готовност.

Поднесете крехките и сочни свински ребърца с лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: