Начин на приготвяне
Крехки и сочни ребърца на фурна - вкусен начин да се поглезите!
Правим си марината, като смесваме, течния мед, червеното вино, доматеното пюре, горчицата, сока от изцедения лимон, солта и черния пипер.
Нарязваме свинските ребърца на парченца (може и цели парчета да сложите).
Нареждаме ги в тава и заливаме с приготвената марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60минути.
След това премахваме фолиото и запичаме за 5 минути. Изваждаме и обръщаме ребрата и печем за още 5 минути.
Изваждаме печени ребра, нареждаме в чиния и при желание, намазваме ребрата с получения сос от всички страни. Заливаме ребрата на фурна!