Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки и сочни ребърца на фурна

Крехки и сочни ребърца на фурна

НикиНики
Новак
2358413k
Крехки и сочни ребърца на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • За маринатата
  • червено вино - 200 мл
  • мед - 5 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крехки и сочни ребърца на фурна - вкусен начин да се поглезите!

Правим си марината, като смесваме, течния мед, червеното вино, доматеното пюре, горчицата, сока от изцедения лимон, солта и черния пипер.

Нарязваме свинските ребърца на парченца (може и цели парчета да сложите).

Нареждаме ги в тава и заливаме с приготвената марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60минути.

След това премахваме фолиото и запичаме за 5 минути. Изваждаме и обръщаме ребрата и печем за още 5 минути.

Изваждаме печени ребра, нареждаме в чиния и при желание, намазваме ребрата с получения сос от всички страни. Заливаме ребрата на фурна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: