Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки и сочни свински котлети на фурна

Крехки и сочни свински котлети на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Крехки и сочни свински котлети на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Крехки и сочни свински котлети на фурна, които се поднасят с вкусна гарнитура и се хапват сладко"

Необходими продукти

  • свински котлети - 4 броя (дебелина около 1.5 см)
  • зехтин - около 5 - 6 с.л.
  • кимион - 2 ч.л. или на вкус (зърна)
  • домати - 1 бр. сочен
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 300 мл
  • мащерка - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските котлети в намазнена тава. Овкусете ги с черния пипер, кимиона, мащерката и захарта. Сипете още зехтин, за да се намазнят добре.

Отгоре покрийте пържолите с нарязания лук и върху всичко настържете узрелия домат.

Полейте с виното и покрийте тавата с фолио. Оставете да се мариноват в хладилник за 1 ден.

Извадете маринованото свинско около половин час преди термичната обработка.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Сложете директно тавата вътре (с маринатата).

Печете около 15 минути намалете градусите на 180. Печете пържолите още около 35 минути, но внимавайте да не пресушите месото.

Поднесете с гарнитура по избор.

Крехките и сочни свински котлети на фурна са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: