Начин на приготвяне
Котлетите се посоляват и подправят с черен пипер от всички страни.
Дъното на тавичката се застила с лист хартия за печене, отгоре се поръсва с малко зехтин или олио и се нареждат овкусените котлети.
Лукът се почиства и нарязва на кръгчета, морковът се обелва и нарязва на пръчици, чушката се почиства от семената и нарязва на кръгчета. Скилидките чесън се оставят необелени.
Зеленчуците се разпределят в тавичката върху котлетите, поливат се с останалата мазнина - зехтин или олио и се налива бирата.
Тавата се покрива с лист алумиениево фолио и се слага в средата на предварително загрята на 200 °C фурна за около 45 - 60 минути.
След това фолиото се маха и ястието се връща във фурната за още 10 - 15 минути.
Котлетите се гарнират по желание със свежа салата и домашни пържени картофки, като могат да се използват и изпечените зеленчуци или да се пасират и да добавят като сос.
Добър апетит с тези свински котлети на фурна с бира!
Вижте също как да си приготвите свински пържоли под фолио или вкусни свински каренца.