Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински котлети на жар

Мариновани свински котлети на жар

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Мариновани свински котлети на жар
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
145 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Сервирайте мариновани свински котлети на жар с бобена салата, сладки картофи или зеленчуци на скара с балсамико."

Необходими продукти

  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • зехтин - 1/4 чаша
  • чесън на прах - 1/2 ч.л
  • босилек - 1/4 ч.л
  • риган - 1/4 ч.л
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • свински котлети - 6 бр. с дебелина 3/4 см
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинираме всички съставки за марината за свинско в голяма торба за фризер. Добавяме свинските пържоли и ги мариноваме поне 2 часа.

Опалваме скарата до получаване на хубава жар. Печем свинските котлети за около 5 минути от всяка страна или докато температурата достигне 145°F. Не удължавайте времето за печене, иначе ще станат сухи.

При печене не натискайте пържолите с шпатулата, това ще изцеди соковете. Ако отвън са готови по-бързо от вътре, отдалечете котлетите от директния пламък на скарата.

Затворете капака и гответе още няколко минути.

Оставете свинското в чинията за 5 минути преди сервиране.

Сервирайте мариновани свински котлети на жар с бобена салата, сладки картофи или зеленчуци на скара с Балсамико.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: