Начин на приготвяне
В дълбок съд поставяме 6 литра вода и към нея прибавяме солта. Камбите почистваме от семките и нарязваме на парчета.
Готовите нарязани камби поставяме в саламурата и оставяме да престоят 24 часа. През това време си измиваме морковите и тях нарязваме на колелца, а карфиола начупваме на розички.
Когато изтече времето за камбите, премахваме ги и в същата саламура поставяме морковите и карфиол за час и половина.
След това прецеждаме саламурата от зеленчуците, прибавяме камбите и разбъркваме. Подготвяме си марината по следния начин.
В дълбок съд изсипваме оцета със захарта и всички подправки за марината и поставяме на котлона.
Варим, докато се разтопи захарта.
Аз ползвам 3-литрови буркани, който пълня с туршията и заливам със студената марина.