Ezine.bg»Рецепти»Риба»Варена цяла морска риба

Варена цяла морска риба

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Варена цяла морска риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Време е да хапнем вкусна варена рибка"

Необходими продукти

  • риба - 1 кг (хек, карас, бичок)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • магданоз - 1 стрък
  • пащърнак - 1 корен
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион - 1 зърна
  • черен пипер - 3 зърна
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме рибата с оцет и сол, след което я оставяме да престои около час.

В тенджера слагаме 2 ч.ч. вода, нарязан на дребно зарзават, сол, 1 с.л. оцет и подправки.

Оставяме да ври 15 минути. След това прибавяме рибата и варим още 20 минути.

Изваждаме сварената риба, почистваме я от глава, кости и перки и я заливаме със сос по избор.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: